Categorie: Artikel
Publicatiedatum: februari 02, 2023

Stimuleren en optimaliseren van de bloemaanleg in doordrager

Stimuleren en optimaliseren van de bloemaanleg in doordrager

In elke fase die een plant ondergaat gedurende een seizoen is er een bepaalde energiebehoefte. Ons biostimulantenprogramma is erop gericht om de plant gedurende de verschillende kritische groeimomenten en verschillende teeltfasen te ondersteunen in zijn energiebehoefte. Een biostimulant kan een plant versterken tijdens stressomstandigheden en daarnaast plantprocessen tijdens kritische groeimomenten in de teelt optimaliseren.

Schematisch in een leaflet

Planten

Tijdens het planten ondervindt de plant stress. Hij moet goed ingeworteld geraken en zich beschermen tegen allerlei bodemziektes. Hiervoor raden wij ons product Trianum aan. Trianum is een hybride Trichoderma bestaande uit twee stammen. Eén stam is gespecialiseerd in vestiging op en om de wortel, de andere in bestrijding en verdediging tegen bodemschimmels. U kan Trianum-G laten inmengen in de potgrond of u kan Trianum-P aangieten vlak na het planten. Het is aan te raden om Trianum te combineren met Vidi Parva. Vidi Parva is een 100% biologische biostimulant op plantaardige basis. Vidi Parva stimuleert de wortelgroei en de weggroei van de plant. De ideale combinatie van Vidi Parva en Trianum versterken elkaars werking.

Vegetatieve groei

Na het planten gaat de plant over in vegetatieve groei. Dit is het fabriek voor het verdere seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Bloei

De aanleg en bloei van de trossen vraagt van de plant enorm veel energie. Om ervoor te zorgen dat de plant niet in stress gaat, gaan wij met onze bio-stimulanten makkelijk opneembare energie aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de aardbeien mooi uitgroeien en u ook een beter productie kan krijgen. Tijdens de bloei gaat u Vidi Terrum wekelijks toepassen. Vidi terrum is een unieke combinatie van kruidenextracten met secundaire plantmetabolieten, aminozuren en geringe hoeveelheid sporenelementen.

Oogst

Tijdens de oogst gaat de plant zijn rijpe vruchten afgeven. Er zijn nog steeds bloemen die energie vragen en ook die hergroei zit in die plant klaar voor de 2de bloemaanleg. Tijdens deze fase is het aan te raden om de combinatie van Vidi Terrum en Vidi Fortum aan te bieden. Vidi Fortum geeft de plant een vegetatieve boost en zorgt er ook voor dat de voedingselementen beter worden opgenomen. Zo kan de hergroei en de 2de bloemaanleg optimaal gebeuren en krijgt u betere productie met kwalitatief betere aardbeien. Onze Vidi producten zijn compatibel met onze bestuivers.